Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

03 d’abril 2013

Enquesta europea sobre violència masclista: primers resultats.

L'Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Euroepa (FRA) està duent a terme una enquesta europea sobre violència de gènere contra les dones amb l'objectiu d'obtenir, per primera vegada, dades comparables sobre les experiències de les dones en situació de violència en els 27 Estats membres de la UE i Croàcia. De fet, és l'estudi d'àmbit multinacional més important en aquest àmbit. Tot i que els resultats de l'enquesta es troben en procés d'anàlisi, la FRA revela algunes dades que il·lustren la magnitud i la gravetat del fenòmen. Així, i per exemple, quatre de cada cinc dones en situació de violència de gènere no s'adreça a cap servei d'atenció després d'agressions de caràcter greu. En aquest sentit, es posa de relleu com la veritable magnitud de la violència masclista roman oculta. A banda, altres resultats que ja s'han avançat són els següents:

• Dues de cada cinc dones no tenien coneixement de les lleis o dels serveis existents per a la seva protecció en casos de violència. 
• Més de tres de cada quatre dones pensen que la violència contra la dona és comuna al seu país.
• Aproximadament la meitat de les dones que van indicar que havien evitat trobar-se en determinades tant en l'àmbit públic com privat per por a ser agredides física o sexualment.
• Algunes formes emergents d'assetjament sexual, a través de les noves tecnologies i mitjans de comunicació, afecten a les dones joves en particular. Aquestes formes d'assetjament cibernètic inclouen la recepció de correus electrònics ofensius i sexualment explícits, missatges SMS o missatges a les xarxes socials.

Els resultats de l'enquesta estaran disponibles entre 2013 i 2014 a la pàgina web de la FRA a través d'una sèrie d'informes específics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada