Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

10 de gener 2012

El 18% de la població activa es reconeix víctima d'una situació d'assetjament sexual

Segons l'últim estudi realitzat pel ministeri d'Igualtat, el 18% de la població activa es reconeix en l'últim any víctima d'una situació d'assetjament sexual o per raó de sexe en el treball. Només el 10% s'atreveix a denunciar a l'empresa i d'aquest percentatge, menys del 3 per cent acudeix als tribunals de justícia. L'assetjament a les dones en el treball com una forma de violència de gènere és el tema central d'unes jornades que se celebren en la Facultat de Dret de Granada, organitzades per la Junta d'Andalusia.

Aquesta trobada conta amb conferències i taules rodones en les quals s'analitza un estudi que elabora la Conselleria per a la Igualtat i Benestar Social sobre l'assetjament a les dones en el treball com altra forma de violència de gènere, a partir d'una investigació realitzada per la Universitat de Magrana amb la col·laboració dels sindicats CCOO i UGT.

En la comunitat andalusa en l'últim any s'han realitzat més de 2.000 consultes a l'assessoria jurídica que presten aquests sindicats CCOO i UGT a través de l'Institut Andalús de la Dona i s'han constatat més de 60 casos relacionats amb assetjament sexual en el treball. "Hi ha normatives i instruments jurídics però mancada consciència que existeixen uns drets i hi ha formes de defensar-los", va matisar la responsable del Departament de Filosofia del Dret de la Facultat de Dret de Granada, Ana Rubio, durant la presentació de l'estudi.

“Existeixen diferències importants en l'Administració General de l'Estat, que deuria donar exemple i en canvi l'assetjament sexual i per raó de sexe apareix ocult. Una realitat que corrobora el fet que només hagi una sentència per assetjament sexual en el treball entre 2008 i 2010. No és que no hagi, és que roman ocult", va assegurar l'experta.

I és que encara, a pesar de l'existència de normes i instruments jurídics per a defensar a la persona treballadora, l'assetjament sexual o per raons de sexe queda finalment impune en molts casos.

Més informació a: AmecoPress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada