Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

11 de febrer 2011

Premis "Prensa-Mujer" d'AMECO


La Independent. Agència catalana de notícies amb visió de gènere

La Independent, agència de notícies amb visió de gènere en l’àmbit dels Països Catalans, ha estat premiada en la Convocatòria Bianual dels "Premios Prensa-Mujer de la Asociación Española de Mujeres de los Medios de Comunicación" (AMECO) en la modalidad de prensa.

Juntament amb “La Independent”, han estat premiades Rosa Maria Calaf, periodista, en la categoria de TV i Montserrat Dominguez, periodista, en la de Ràdio. El lliurament dels Premis tindrà lloc a Madrid el mes de març.

El Jurat ha volgut premiar a La Indepedent per la valentia de crear, en aquests temps difícils un nou projecte d’informació de gènere que amplia la Xarxa d’Agències de gènere a l’Estat espanyol.

Montserrat Minobis, presidenta de l’Agència La Independent, ha manifestat “el seu agraïment al Jurat i a les companyes d’AMECO per la distinció que ens honora i que ens serveix, només amb tres mesos d’existència, com a estímul important en la nostra tasca , a vegades, poc agraïda, informativa”. I ha afegit que “també ens ha de servir de guia en el model informatiu que estem transmetent a l’abast de les sense veu i sobretot per oferir a través de les nostres informacions un model periodístic de gènere, de rigor, de pluralitat i  d'equitat informativa”.

En relació a la televisió, el jurat ha volgut destacar que Rosa Maria Calaf ha estat elegida per ser una periodista de referència en el món de les corresponsals i perquè serveix d’exemple a les noves generaciones de dones comunicadores.

De Montserrat Domínguez el jurat n’ha destacat la seva excel.lent tasca informativa al front desprograma setmana “A Vivir que son dos días” de la Cadena SER. Introdueix temes de gènere amb freqüència i, en especial, perquè els posa al servei dels col.lectius de dones i institucions d’igualtat que li demanen.

El Jurat, fou format per Consuelo Abril, de la Comisión para la Investigación de los Malos Tratos a Mujeres, Ángeles Álvarez, de la Fundación Mujeres, Mercedes Hernández,de Mujeres de Guatemala, Justa Montero, de l’Asociación Mujeres Juristas Themis, Guilis Tamayo de Aministia Internacional, Rosa Mª Fernández ,de la Coordinadora Española per al Lobby Europeu de Mujeres (Celem), Cristina Pérez Fraga, Presidenta d’AMECO, Lucía Ruiz de “Nosotras en el mundo” de Ràdio Vallekas i per Marta Ortiz, com a Secretària del Jurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada