Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

07 de setembre 2011

Lliurament dels Premis AMECO "Prensa-Mujer"


Avui al Col·legi de Periodistes de Catalunya, es lliuraran els Premis ‘Prensa-Mujer’ que bianualment lliura la Associació Espanyola de Dones dels Mitjans de Comunicació (Ameco) i que destaquen la tasca informativa efectuada per col·lectius i dones professionals del periodisme a favor de la igualtat de gènere en el darrer any.

En aquesta edició, les guardonades són Rosa Maria Calaf, Montserrat Domínguez i l’agència de notícies ‘La Independent’. En l’acte de lliurament de premis hi participaran Teresa Blat, directora de l’Institut de la Dona,  Montserrat Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones i una representació de l’Ajuntament de Barcelona i del Col·legi de Periodistes de Catalunya. També comptarem amb la presència  d’algunes de les components del Jurat dels Premis Ameco Prensa-Mujer 2011, com ara la seva presidenta, Consuelo Abril Álvarez, de la Comisión para la Investigación de los Malos Tratos a Mujeres. 

Rosa Maria Calaf ha estat escollida per ser una periodista de referència i servir com a exemple per a les noves generacions de dones comunicadores, com a conseqüència de la seva llarga i coherent trajectòria, sobretot a les diferents corresponsalies de TVE i per continuar, després de ser prejubilada, treballant en diferents projectes de comunicació.

Montserrat Domínguez, rep aquest premi per “la seva excel·lent tasca informativa en el programa de cap de setmana ‘A vivir que son dos días’ de la Cadena SER, en el qual introdueix els temes de gènere amb assiduïtat i, sobretot, per posar el seu ofici de “comunicadora” a disposició de tots els col·lectius de dones i institucions d’igualtat que l’hi demanen “. 

‘La Independent’, agència catalana d’Informació de Gènere. El Jurat dels Premis Ameco ‘Prensa - Mujer 2011’ premia l’agència ‘La Independent’ “per crear  un nou projecte d’informació de gènere i ampliar la Xarxa d’Agències de gènere a l’Estat Espanyol “.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada