Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

02 de febrer 2012

Xerrada: Mobbing i violència de gènere. Realitat o ficció?

Parlar de l’assetjament moral en les organitzacions i/o entorns laborals és més complex del que realment creiem. Per què? La nostra societat a normalitzat un procés que no es denuncia ja sigui per l’actual situació de crisis viscuda al nostre país i a la resta del món, per coaccions o simplement per no tenir els recursos i els coneixements suficients per abordar aquest conflicte social.

Els psicòlegs es troben dia a dia amb situacions d’assetjament laboral però malauradament amb pocs recursos i/o coneixements sobre l’abordament d’aquest conflicte. Aplicar qualsevol tècnica de psicoteràpia no sempre és adient ja que les víctimes necessiten més recursos.

Així mateix és habitual confondre l’assetjament laboral amb processos d’estrès. Tant les víctimes com els psicòlegs han arribat a qualificar d’assetjament a una situació que realment no és. Això no és més que desconeixement de les circumstàncies que s’aborden en l’assetjament.

Per aquest motiu abordarem aquest conflicte a partir de diferents línies que fan un tot i arriben a un mateix camí: el mobbing.

Participants:

Dra. Rosa Valls Carol – Professora titular de la Facultat de Pedagogia del departament de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona (UB)– Professora titular de la Facultat de Pedagogia del departament de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona (UB)

Josep Seguí – Psicòleg social, graduat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)– Psicòleg social, graduat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Joaquim Ardite – Grau de Dret per la Universitat de Barcelona (UB)– Grau de Dret per la Universitat de Barcelona (UB)

Sara Laso Lozano – Estudiant del Grau de Psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i estudiant del mobbing a Espanya– Estudiant del Grau de Psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i estudiant del mobbing a Espanya

Gemma Nicolàs Lazo (directora del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD)).

Col∙laboradors en la elaboració del la xerrada: Patricia López (psicòloga clínic i coordinadora de projectes de FAGIC), Ricard Vergés (estudiant del Grau de Multimèdia i desenvolupament del procés tècnic de la xarrada).

Dissabte, 11 de febrer
Inscripcions a la web: https://correu.bcn.cat/owa/redir.aspx?C=4544a8550981495aac007e472e9e9aa1&URL=http%3a%2f%2fwww.amiando.com%2fmobbing.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada