Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

14 de desembre 2010

Diccionari Biogràfic de Dones (DBD)


El Diccionari Biogràfic de Dones - DBD és un projecte de recerca que neix amb l’objectiu de donar relleu a la contribució de les dones a l'esdevenir de la història dels territoris de parla catalana. Aquesta recerca, sorgida amb el suport de la Generalitat de Catalunya i del Govern de les Illes Balears, s’emmarca en el recorregut que investigadores i investigadors de diverses àrees de coneixement i grups de recerca universitaris en estudis de les dones i del gènere van iniciar, ja fa unes dècades, per tal que les dones, protagonistes de la vida, també ho fossin de la història.

DBD recull històries de vida, biografies. Ens agrada llegir, conèixer, històries de vida de dones i també d’homes. Sentim el plaer, el gust, per conèixer la singularitat de cada ésser i, potser reconèixer en la vida de l’altra moments i aspectes que ens ajuden a comprendre els problemes i les vivències de les dones en el món d’avui. Les trajectòries vitals de les dones que ens han precedit ens fan sentir que formem part d’una genealogia, dins d’una cadena de transmissió femenina que enllaça el passat amb el futur.  

Finalment, val a dir que aquest Diccionari és un projecte viu. La selecció de biografies de la qual partim és incompleta i insuficient, i per això deixa la porta oberta perquè des dels grups de recerca universitaris, els estudiosos vinculats als centres d’història local, als àmbits professionals o politicosocials implicats (col·legis de periodistes, associacions i partits...), així com des de la societat en general, ens ajudeu a acabar de documentar aquesta part de la història. Fem créixer el Diccionari biogràfic de dones.

Consulteu el Diccionari biogràfic de dones: http://www.dbd.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada