Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

17 de gener 2011

I Còctels & Blocs de Dones en Xarxa

Trina Milán: "Internet és el canvi cultural més important dels darrers tres segles"
"Internet és el canvi cultural més important dels darrers tres segles". Amb aquesta declaració tan contundent va començar la intervenció de Trina Milán, professora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i presidenta de l’associació STIC.CAT - organitzadora dels Premis Blocs Catalunya - en el I Còctels & Blocs de Dones en Xarxa, celebrat el passat 13 de gener, a la Cocteleria Milano de Barcelona.

Una trentena de dones ens van acompanyar en aquesta ocasió tan especial, l’estrena del nou format de trobades de blocaires catalanes de la nostra associació. Gràcies a la seva participació, el bon ambient i els millors còctels, l’esdeveniment va ser tot un èxit. La conversa, el debat i l’intercanvi d’experiències al voltant de les TIC i, en particular, dels blocs i les xarxes socials, van marcar la vetllada.
La Trina va comentar que, tot i que el bloc és el principal mitjà per formar-se una identitat digital a Internet - "és el contenidor de la resta de xarxes" - , el servei de microblogging Twitter s’ha convertit en una eina indispensable per a tots i totes les professionals: "avui en dia, si ets professional i no estàs a Twitter, et falta alguna cosa".

També va tractar la importància d’organitzar la infinita informació que es troba a la xarxa - clau de l’èxit d’empreses com Google i el seu cercador - i com, en el cas dels blocs, les etiquetes ens serveixen per ordenar els nostres continguts i alhora visibilitzar-los a Internet. Va parlar de la seva experiència a la UOC, on tot l’aprenentatge es realitza de manera online, i de com les escoles, institus i universitats s’estan quedant enrere pel que fa a les noves tecnologies: "actualment, entrar a una aula és entrar al segle XIX". La Trina, amés, es va mostrar contrària a censurar certs continguts de la xarxa als i les joves, pràctica que duen a terme algunes institucions educatives i molts pares i mares.

La Clara Vergés, la Natàlia Pomar, la Pili Muñoz, la Clara Martín, l’Olga Arderiu, la Neus Navarro, la Mariví Arróspide, la Lourdes Muñoz i l’Amparo Bernad, que ja havien participat en altres edicions de les nostres trobades - sota el nom de Beers & Blogs per a Noies - ens van voler acompanyar també en aquesta ocasió. Però hi va haver cares noves - i moltes. L’Emma Giné, tècnica en comunicació digital del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de Barcelona, i la Teresa Bau, col·laboradora de la primera agència de notícies catalana amb visió de gènere, La Independent, van posar el toc més feminista. Les sexòloges Laura Carrión i Laia Pajuelo ens van presentar els seus projectes - la Laura és l’autora de diversos llibres i la Laia estrena La Dolce Venus, la primera empresa de reunions de venda de productes eròtics que treballa sota la perspectiva de gènere. La Nati Falcó va venir des de Sitges per presentar-nos Mamá Tomate, la seva empresa de customització de peces de roba i altres. La Mª Carmen Navarro ens va parlar de la seva experiència com a coaching amb perspectiva sistèmica. L’assesora Laura González, la professora Jenny Moix i la Blanca Casado, que va venir des de El Masnou, es van unir a la trobada amb la intenció d’informar-se i trobar consells per endinsar-se en el món dels blocs i les xarxes socials, mentre que la Rosa Mª Garrido ho va fer amb l’objectiu de motivar-se per re-activar els seus perfils. La informàtica Eva Jiménez, la community manager Adriana López, la responsable de màrqueting Esther Alegre, i les periodistes Anna Boluda i Mercè Piqueras, també van aportar el seu granet de sorra a la trobada.

Amb afirmacions per part de les assistents com ara "moltes gràcies per la iniciativa", "un plaer fer un còctel i parlar de xarxes i blocs amb vosaltres" i "no serà el meu últim Còctels & Blocs", creiem que les participants van quedar tant satisfetes amb la trobada com nosaltres, l’organització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada