Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

29 de juny 2011

CIRD presenta documental "LATINAS"

El dimarts 28 de juny, el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) va presentar el documental "Latinas" de la directora mexicana, Lirba Cano, el qual tracta sobre les mirades estereotipades que es tenen respecte de les dones procedent d'Amèrica Llatina.
En la trobada van participar dones de diferent procedència i va comptar amb la participació, via online, de la directora. Cano va explicar que la motivació inicial per a fer el documental va ser una experiència personal quan va viure a Barcelona sobre les relacions i problemàtiques que va enfrontar la seva filla dins el sistema educatiu.
El documental explora principalment com les trajectòries educatives i professionals de les noies originàries de Amèrica Llatina, moltes vegades són subtilment traçades per la societat que les acull, però dirigint-les vers espais determinats que són poc valorats pel conjunt social en general. Parla sobre els estereotips i idees generalitzades sobre Amèrica Llatina i con aquests tenen una efectivitat concreta a l'hora de dissenyar els programes habilitats per les filles i els fills de les dones immigrades.
Al col·loqui, dirigit per Leticia Cruz del Colectivo Maloka de Mujeres Pa'lante, diferents dones van explicar la seva experiència, evidenciant la diversitat de trajectòries possibles dins el camí d'inserció a Catalunya.
Si voleu gaudir de la pel·lícula, està a disposició al Centre de Documentació del CIRD.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada