Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

20 de juny 2011

OIT aprova un tractat per a protegir a les persones treballadores de la llar


Entre 53 i 100 milions de persones en el món treballen en l'ocupació domèstica, el 85 per cent són dones i nenes

Responsables de governs, empresaris i treballadores que van assistir a la 100ª Conferència de l'Organització Internacional del Treball (OIT), van adoptar per primera vegada en la història normes laborals internacionals destinades a millorar les condicions de vida de desenes de milions de treballadores i treballadors domèstics en el món.

Les persones delegades van aprovar el Conveni sobre les Treballadores i Treballadors Domèstics (2011) per 396 vots a favor, 16 vots en contra i 63 abstencions, i la Recomanació que ho acompanya per 434 vots a favor, 8 vots en contra i 42 abstencions. Les noves normes es convertiran en el Conveni 189 de la OIT i la Recomanació 201 des que fos fundada l'Organització en 1919. El Conveni és un tractat internacional vinculant per als Estats membres que ho ratifiquin, mentre que la Recomanació oferix una guia més detallada sobre la forma que el Conveni pot ser dut a la pràctica.

Les noves normes estableixen que els milions de treballadores i treballadors domèstics del món que s'ocupen de les famílies i les llars podran tenir els mateixos drets bàsics que altres persones treballadores, incloent hores de treball raonables, descans setmanal d'almenys 24 hores consecutives, un límit als pagaments en espècie, informació clara sobre els termes i les condicions d'ocupació, així com el respecte als principis i drets fonamentals en el treball, incloent els de llibertat sindical i negociació col·lectiva.

Més informació en: amecopress


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada