Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

21 d’octubre 2011

Presentació de l'exposició "Les invisibles"

El proper dijous, 3 de novembre, a les 18: 30 h, a l'espai Avinyó es presenta el projecte fotogràfic "Les invisibles" de Consuelo Bautista que reflexiona sobre la situació de les dones que han immigrat a Espanya des de diferents llocs del món a la recerca d'oportunitats de treball i d'una vida millor.
Algunes d’aquestes dones realitzen treballs de gran responsabilitat social (cuidant ancians, nens) prestant un servei de cura en milers de llars espanyoles, o en diferents camps de la indústria impulsant l'economia. Algunes dones són explotades en sectors industrials on reben pagaments que no corresponen a l'esforç realitzat, altres són sotmeses a pressions pels deutes adquirits durant el dur viatge d'entrada a Europa i formen part de xarxes de prostitució que avui les conforma un alt percentatge de dones immigrants.
L'exposició proposa, mitjançant el llenguatge de imatges, un viatge a aquest univers que avui forma part de la seva vida quotidiana. Ens mostra imatges que no ensenyen rostres, sinó que són subtils descriuen la vida quotidiana en aquest costat del món de dones immigrants que provenen de Llatí Amèrica, Àfrica, Àsia i països d'Europa. Aquest treball es planteja com aporti reflexiu i sensibilizador a una situació social complexa, com és la qual viuen les dones immigrants i que obliga a una revisió i una nova mirada per part de la nostra societat.
  
Presentació Dijous 3 a les 18.30h.
Participants: Consuelo Bautista
Associacions participants: Q’atary Perú, La indomable, Acesop, Adis, Women's corner (Casa Àsia).
Lloc: Espai Avinyó – Llengua i Cultura. C/ d’Avinyó,52.
Preu: Activitat gratuïta

Mostra fotogràfica del 3 de novembre al 13 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada