Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

09 de gener 2012

Afganistan: Nenes de 8 anys són obligades a casar-se amb homes de 60

Els drets de les dones segueixen marginats a Afganistan, però en cap àmbit aquesta desigualtat és tan xocant com en el viciat sistema judicial d'aquest país.

La història de Yasmin és un exemple. L'edat legal per a casar-se sent dona és 16 anys. Però quan ella tenia vuit, la seva família va arreglar el seu matrimoni amb un home de 60, en una apartada localitat de l'oriental província de Nangarhar.

Després de quatre anys d'infelicitat, Yasmin va fugir amb un home del seu llogaret del que estava enamorada. Quan la parella va ser detinguda per escapar i tornar a casar-se, ella estava embarassada. Va tenir al seu fill a la presó. Ja alliberada obva tenir allotjament en un refugi de Kabul, tement que la seva família i el seu primer marit, ara amb 70 anys, la localitzessin i la matessin per l'honor mancillat.

"El primer pas previst és el seu divorci, ara té 18 anys i té dret a fer-lo", diu Huma Safi, responsable del programa de Dones per les Dones Afganeses, una organització que oferix refugi i assistència legal i familiar.

"El segon pas serà aconseguir un veritable matrimoni amb el seu segon espòs, de qui ella està enamorada. El casament també permetrà reduir la sentència d'ell. I després podran viure junts", explica.

Més informació: AmecoPress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada