Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

09 de gener 2012

Organitzacions contra la Tracta demanden garantir els recursos necessaris per a la identificació, protecció i assistència de les víctimes

Entre altres problemàtiques sol·liciten definir conceptes fonamentals com “col·laboració amb les autoritats i “situació personal de la víctima” que han quedat sense definir en el Protocol Marco aprovat en el mes d'octubre de 2011.

L’estat espanyol haurà d'incorporar en el termini de 2 anys, les mesures previstes per la nova Directiva Europea per a combatre la tracta d'éssers humans i la protecció de les víctimes, aprovada a l'abril de 2011 pel parlament i el Consell de la UE.

El Protocol Marco de Protecció de les Víctimes de Tracta d'Éssers Humans amb Fins d'Explotació, aprovat pel govern, el passat 28 d'octubre, asseu les bases per a establir les pautes d'actuació i afavorir la coordinació entre les institucions públiques i privades implicades però ha deixat qüestions fonamentals sense definir.

La Directiva estableix normes mínimes en relació amb la definició del delicte i a les sancions que els Estats han d'imposar i introdueix disposicions comunes per a millorar la prevenció del delicte i la protecció de les víctimes des d'una perspectiva de gènere.

En aquest sentit, Marta González, coordinadora del Projecte Esperanza assenyala que “en els últims anys s'han assolit avanços molt significatius en matèria de lluita contra la tracta de persones a Espanya”, però que el repte “en aquest moment és assolir que les víctimes d'aquest delicte puguin assolir exercir els seus drets de forma efectiva”.

Més informació en: AmecoPress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada