Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

17 de gener 2012

Professorat universitari assegura que la llei del matrimoni entre persones del mateix sexe és constitucional

Són més de setanta-cinc les i els Catedràtics i Professors de Dret Constitucional d'Universitats de tota Espanya que han deixat constància expressa que –en la seva opinió- la llei de reforma del Codi civil que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe és perfectament constitucional. Es tracta d'una acció desenvolupada en el marc de la campanya empresa pel col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de Madrid en defensa de la constitucionalitat d'aquesta llei.

Aquesta norma, que va ser aprovada pel congrés dels Diputats el 30 de juny de 2005, va ser recorreguda davant el Tribunal Constitucional per 72 diputats del Grup Parlamentari Popular.

Des de la seva entrada en vigor, el 3 de juliol de 2005, s'han contret a Espanya més de 23.000 matrimonis entre persones del mateix sexe, al mateix temps que s'han generat nombrosos negocis jurídics de diversa índole. I tot això, assegura el col·lectiu, “sense que s'hagi alterat en absolut l'ordre públic i la pau social, i, per descomptat, sense que la família tradicional s'hagi vist en no-res perjudicat, tal com sostenien els recurrents i qui els donaven suport social, política i mediàticament”.

“Ja solament cal esperar, per tant, que l'Alt Tribunal es pronunciï com més aviat millor, posant així fi a una situació que, per la inseguretat jurídica que genera, i perquè afecta a la dignitat d'un col·lectiu tradicionalment discriminat, resulta sens dubte insostenible”, adverteix l'organització.
Aquesta iniciativa va tenir el seu origen en la cridada que al novembre de l'any passat es va fer des de l'entitat a destacades personalitats del món acadèmic per a sol·licitar el seu suport a favor de la constitucionalitat del matrimoni entre persones del mateix sexe, i que es va traduir en la publicació del Quadern “Matrimoni = Matrimoni”, en el qual es recullen les contribucions de la professora Amelia Valcárcel i els professors Gregorio Peixos-Barba, Germán Gómez Orfanel i José María Miquel.
Més informació a: AmecoPress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada