Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

22 de març 2011

La feminista algeriana Wassyla Tamzali parlarà dels seus llibres



La feminista algeriana Wassyla Tamzali parlarà dels seus llibres el proper dijous, 24 de març a les 7 de la tarda a la llibreria Pròleg (c/ Sant Pere més alt, 46).

Wassyla ha exercit com a advocada a l'Alger i posteriorment com a directora de Drets Humans de la Unesco a París. Actualment reparteix el seu temps entre l'escriptura i la militància en el sí del moviment feminista magrebí i a favor d'un diàleg entre els pobles del Mediterrani.

Llibres

El Burka como excusa. Terrorismo intelectual, religioso y moral contra la libertad de las mujeres.

La feminista argelina Wassyla Tamzali participa en el debat europeu sobre l’ús del burka, situant-se en un rebuig absolut d’aquest. Des de la convicció que portar el burka és una “violació de les lleis existents i de l’ordre públic”, l’autora fa una anàlisi crítica de diferents aspectes: històrics, religiosos i morals, en relació amb el burka. A més, demostrant el seu coneixement del dret internacional, realitza una crítica oberta a les polítiques francesa i espanyola (en especial PSOE i PSF) pel que fa al vel. El volum inclou l’informe sobre la polèmica del burka a Espanya i un apropament a aquest tema d’Itziar Elizondo.

Carta de una mujer indignada. Desde el Magreb a Europa.

En aquesta edició de Feminismos, l'autora interpel·la als intel·lectuals occidentals que han lluitat per la universalitat dels drets de la persona i que avui es mostren incapaços de concebre aquesta universalitat més enllà d'Europa. Ells, que van defensar els principis de­mocràtics fonamentals als seus països, que van militar a favor de la descolonització, per casualitat han oblidat les seves lluites? Aquest llibre posa de manifest la renuncia del pensament europeu davant l'auge dels grups comunitaris. Prenent com a referències la condició de les dones, la llibertat de consciència o la diversitat cultural, l'autora passa pel sedàs les idees de tolerància, “laïcisme obert”, “islam moderat” i “dret a la cultura”, així com les seves conseqüències polítiques als països àrabs i musulmans.

Més informació: www.llibreriaproleg.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada