Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

18 de març 2011

Presentació de La Independent al CIRD

Escrit per Fabiola Llanos de La Independent

Una Agència de notícies amb continguts des dels ulls de les dones.

El passat dimecres 16 de març, amb la conducció de l'acte per part de la Directora del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), Gemma Nicolás i amb la intervenció de Montserrat Minobis, Presidenta de la Independent, i Elsa Blasco, Regidora de les dones de l'ajuntament de Barcelona es va presentar per recolzar formalment a La Independent, eina importantíssima de les dones catalanes per a la consecució de l'equitat davant la informació que -fins ara- ens arriba des de la majoria de mitjans generalistes.

A l'acte van assistir dones del món associatiu i de les administracions públiques, establint nous llaços per treballar conjuntament amb La Independent.

A més de felicitar la iniciativa de les dones que van impulsar aquest projecte, la responsable de la Regidoria de les dones de l'ajuntament, Elsa Blasco, va remarcar d'una banda la maduresa dels moviments de les dones, i per un altre, la resposta davant una necessitat social . "No pot ser que ens expliquin les noticies d'una sola manera. Per tant, l'altre visió del món, l'altre 50%, també té el dret de sortir i fer-se sentir. Segur que són molts els reptes: la lluita contra els estereotips, aquesta imatge sexista que a tot arreu aquesta instal·lada a la nostra societat. Podrem coneixer un altre tractament de diverses temàtiques, mes acurat i menys carregat de morbositat, com per exemple el tractament de la violència masclista o del treball del sexe: existeixen altres maneres d'informar, sense una imatge de les dones carregades de tòpics.

Si volem un món mes just, mes equitatiu, mes igualitari, projectes com el de La Independent son imprescindibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada