Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

03 d’abril 2011

Programa Respira BTV: Sobreviure al maltractament


Avui diumenge, 3 d’abril, a les 22.50 h a Barcelona Televisió

Aquesta setmana parlarem d’aquelles dones valentes que han sabut deixar enrere un passat difícil. Un passat marcat per la por i la pèrdua de la pròpia identitat vers un home que les ha maltractat. Dia rere dia descobrim en els mitjans la vivència d’aquestes dones. Sabem que existeixen i tothom rebutja la seva situació. Però realment coneixem a fons què vol dir ser maltractada? Però sobretot, coneixem les dificultats que aquestes dones enfronten quan decideixen dir prou?

Intentarem entendre tot aquest procés, i reconèixer els prejudicis que, a vegades, les envolten. Dones que són víctimes d’un individu que aconsegueix destruir la seva autoestima, allunyar-les del seu entorn més proper, culpabilitzar-les de la situació i avergonyir-se del que succeix de portes endins. Però per conèixer-les de veritat, és important parlar amb aquelles que han vist la llum. Que han lluitat per prioritzar la vida vers la por de viure amagades.

Felicitat Ocampo i MªCarmen Gómez ho han fet. Han sabut tancar les portes al patiment i refer les seves vides. Amb esforç, amb moments de dubtes i por. Però avui se senten orgulloses del camí escollit i només volen ajudar a dones que encara no han trobat prou forces per dir prou. També parlarem amb Flor Bellver, psicòloga clínica, així com també amb Begoña Odriozola, la nostra nova col·laboradora i reconeguda psicòloga, qui ens donarà un punt de vista més general.

Podeu veure el programa on hi col.labora el CIRD:


I consultar el bloc del programa:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada