Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

06 de març 2012

La Comissió Europea es planteja diverses opcions per trencar el "sostre de vidre" a favor de les dones als consells d'administració de les empreses


Un informe de la Comissió Europea publicat avui mostra que, un any després que la comissària de Justícia de la UE, Viviane Reding, fes una crida a l'adopció de mesures d'autorregulació creïbles, no s'ha avançat gaire cap a l'objectiu d'augmentar el número de dones als consells d'administració de les empreses .

Només un de cada set membres dels consells d'administració de les empreses europees més importants és dona (13,7%). Això suposa una lleugera millora respecte a l'11,8% del 2010. Tot i això, a aquest ritme caldrien més de 40 anys per assolir un equilibri significatiu entre homes i dones (almenys un 40% d'ambdós sexes).

Ha quedat demostrat que la igualtat de gènere a les posicions superiors contribueix a un major rendiment empresarial, un augment de la competitivitat i l'obtenció de beneficis econòmics. Per exemple, en un informe de l'empresa de consultoria McKinsey es concloïa que les empreses amb igualtat de gènere tenen uns beneficis d'explotació que són un 56% superiors als de les empreses en les quals només hi ha homes. Per la seva banda, Ernst & Young va fer un estudi sobre les 290 empreses més grans que cotitzen a borsa el resultat del qual va ser que els beneficis de les empreses que comptaven amb almenys una dona al seu consell d'administració eren superiors als de les empreses sense cap dona al consell d'administració.

Per tal de determinar les mesures apropiades per afrontar la persistent manca de diversitat de gènere als consells d'administració de les empreses que cotitzen a borsa a Europa, la Comissió obre avui una consulta pública .

La Comissió desitja recollir opinions sobre una possible actuació a nivell de la UE, incloses les mesures legislatives, per corregir el desequilibri de gènere als consells d'administració de les empreses. La consulta pública restarà oberta fins al 28 de maig. Una vegada obtinguts els resultats de la consulta, la Comissió decidirà quines mesures adoptar durant aquest any.



Més informació:

Dossier de premsa sobre les dones als consells d'administració.

Consulta pública: desequilibri de gènere als consells d'administració de les empreses a la UE.

Base de dades de la Comissió Europea sobre la participació d'homes i dones a la presa de decisions.

Totes les notes de premsa i convocatòries de la Representació de la Comissió Europea a la sala de premsa> del web de La UE a Catalunya i les Illes Balears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada