Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

12 de desembre 2011

Concentrat en les dones: El treball no remunerat equival al 53% a Espanya

El treball no remunerat, el "gegant amagat" de l'economia, -el major percentatge de la qual es concentra en la cura de nens, malalts i majors- equival al 53 per cent del PIB.

Aquesta és una de les conclusions d'un estudi, impulsat per la Fundació BBVA i liderat per la investigadora del CSIC, María Ángeles Durán. L’estudi preveu que la demanda de cures a Espanya creixi un 50% d'aquí a l'any 2050.

Aquest increment tindrà especial incidència en el segment de persones majors, que ocupen actualment el 27,5% de la demanda de cures, però que es preveu arribin al 46% en 2050.

En Espanya, la càrrega de treball recau principalment en les dones, que són les quals segueixen encarregant-se majoritàriament de la cura dels nens, malalts o majors de la seva família.

Segons l'última enquesta de l'INE, un 91,9% de les dones participen en el treball no remunerat, enfront d'un 74,7% dels homes. En temps, s'estima que com intervé les dones espanyoles dediquen dues hores diàries més al treball de la llar que els homes.

Més informació a: La Vanguardia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada