Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

07 de desembre 2011

Fundació YTTO en visita a Barcelona: Presentació d'un projecte de sensibilització vers dones marroquines

Avui, 7 de desembre, a les 18h,  se celebrarà un acte de presentació del projecte vers dones marroquines a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, FAVB (c/Obradors 6-8), dinamitzat per un equip d’activistes socials procedents del Marroc. Aquest grup serà a Barcelona fins el 14 de desembre.

La Fundació YTTO desenvolupa un projecte adreçat a les dones marroquines que viuen als països de la Unió Europea – aquesta caravana ja ha fet estades a França– amb la finalitat d’informar-les dels seus drets civils, sovint mal coneguts i moltes vegades vulnerats. No és rar, per exemple, que una dona contregui aquí un matrimoni religiós... que no té reconeixement ni validesa jurídica al Marroc – amb totes les conseqüències negatives, abusos i situacions d’indefensió que això pot generar. L’associació pretén, doncs, donant-los a conèixer les opcions i recursos de què disposen, fomentar l’autonomia i la capacitat de decisió de les dones.

El projecte voldria comptar amb la complicitat dels moviments veïnals, de les entitats feministes i del teixit associatiu desitjós d’afavorir la convivència i la cohesió social per tal de prendre contacte, parlar, informar i construir vincles de suport amb les dones marroquines dels nostres barris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada