Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

13 de desembre 2011

Una investigació evidencia l'exclusió de les persones transexuals a Espanya

Presentat en la Universitat de Màlaga, l'informe analitza la discriminació que pateix aquest col·lectiu, al costat d'altres aspectes descriptius de la seva situació social, laboral i familiar.

La Universitat de Màlaga va presentar ahir l'inform “Transexualitat a Espanya: Anàlisi de la Realitat Social i Factors Psicosocials Associats", encarregat per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals, sota la coordinació de Juan Manuel Domínguez Fuentes, de la Facultat d'Estudis Socials.

Es tracta de la primera investigació d'aquestes característiques realitzada a nivell estatal que proporciona dades de gran interès a l'hora de treballar per la no discriminació de les persones transsexuals,, una de les poblacions amb major risc d'exclusió social segons el Consell d'Europa.

En els resultats de l'estudi destaca l'alt nivell de persones enquestades que han exercit la prostitució (48%) i el fet que un 55,9 % assenyala haver tingut algun tipus de conflicte en el treball al fer pública la seva transexualitat. El nivell de persones trans empleades legalment se situa en el 22%, i un 11,1 % treballa sense contracte. A això s'uneix el 35,3% en atur i gairebé un 5% jubilat amb pensió no contributiva i un 2% sense cap prestació.

Quant a la identitat sexual, la mitjana d'edat a la qual la gent es considera com a trans es situa en 10,8 anys; no obstant això no es comunica a terceres persones fins a entorn als 18. Quant a l'atenció sanitària, el 88,1% s'ha sotmès a tractament hormonal, molts sense control mèdic, el 55,6% a intervencions quirúrgiques menors i només el 15% a la reconstrucció genital.


Més informació: AmecoPress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada