Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

27 de desembre 2011

La situació de l'avortament a Espanya

Estudis i informes recents mostren que la anticoncepció d'emergència ha pujat i que els avortaments en les dones més joves i entre la població immigrant han descendit

Recentment, el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, ha donat a conèixer les principals dades de l'informe 2010 sobre interrupcions voluntàries de l'embaràs (IVE
). Una dada rellevant d'aquest estudi és el descens dels avortaments en les dones més joves i entre la població immigrant.

Respecte de l'any 2009, en el qual s'havia registrat el primer descens en el nombre d'avortaments en més d'una dècada, l'any passat a Espanya, el nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs es va incrementar un 1,37 per cent.

Encara que les xifres en l'any 2010, segueixen sent lleugerament superiors a les de l'any 2009, estan per sota de les de l'any 2008, pel que es pot parlar d'una estabilització en el nombre d'avortaments a Espanya.

Segons el president de l'Associació de Clíniques Acreditades de l'Embaràs (ACAI
), Santiago Barambio, aquest el “lleuger augment” (1,37 per cent) de la taxa d'avortament pel que fa a l'any 2009, respon a la “normalització de l'avortament no regularitzat”, que aquest organisme ha vingut estimant en més de mil interrupcions anuals, xifra que coincideix amb el nombre d'avortaments que s'acte feien la pròpies dones amb mètodes comprats en internet o altres llocs.

En total es van realitzar 113.031 interrupcions voluntàries de l'embaràs l'any passat, en el territori espanyol, practicant-se el 63,5 per cent dels avortaments en les primeres 8 setmanes de gestació, i un 24,9 per cent entre les setmanes 9 i 12 d'embaràs.

Més informació a AmecoPress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada