Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

16 de novembre 2011

Es busquen els pitjors i els millors pronunciaments judicials en matèria de gènere

Women’s Link Worldwide ha obert el període de nominació dels Premis Gènere i Justícia al Descobert, que destaquen aquelles decisions judicials que afecten positiva o negativament l'equitat de gènere. Qualsevol persona, des de qualsevol lloc del món, podrà nominar els seus casos a través d'internet.

Quan un home li diu un insult a la seva
ex esposa, en to amenaçador, no sempre es tracta d'un insult que indiqui menyspreu a la dignitat de la dona perquè té altres significats com el de persona astute (per exemple, en dir-li “zorra”), va dictaminar al juny passat un jutge de l'Audiència Provincial de Múrcia (Espanya).

Pronunciaments com aquest mereixen el premi “
garrote” en la quarta edició dels Premis Gènere i Justícia al Descobert que avui obre el seu període de nominacions perquè qualsevol persona proposi aquells pronunciaments o decisions fetes per jutges, jutgesses, fiscals, defensors públics, defensors del poble, membres de Comitès de Nacions Unides, o magistrats i magistrades, que hagin tingut un efecte positiu o negatiu sobre l'equitat de gènere.

En tots els països, sense importar el seu sistema polític, tradicions o creences religioses, els comentaris de jutges o jutgesses, corts i tribunals tenen una influència enorme sobre el sentit de justícia i la vida diària de totes les persones. Per això
Women’s Link va crear aquests premis.

Les nominacions estaran obertes entre el 15 de novembre de 2011 i el 30 d'abril de 2012 a través de la pàgina web www.
womenslinkworldwide.org

Més informació al email de Women’s Link Worldwide: prensa@womenslinkworldwide.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada