Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

14 de novembre 2011

Pakistán: Las adolescentes se revelan contra los matrimonios forzados y la violencia de género


La pakistanesa Noor Bano, de 16 anys, creu que perquè els homes del seu llogaret tractin a les dones com iguals farà falta ni més ni menys que una revolució. Solament llavors, considera, elles estaran lliures de matrimonis forçats i deixaran de patir violència domèstica.

La consciència adquirida sobre l'alliberament femení de Noor Bano
és resultat de la seva participació en un programa semestral organitzat per la branca pakistanesa de la xarxa internacional sense fins de lucre Lideratge per a l'Ambient i el Desenvolupament (LEAD).

El programa aspira a millorar les vides de les nenes en tot el país, potenciant les seves habilitats, mobilitat, compromís cívic, capacitat de lideratge i educació per a la salut, i ensenyant-los a confiar en si mateixes. Tradicionalment, les nenes pobres que no van a escola en comunitats rurals i conservadores de Pakistan estan condemnades a problemes com la pobresa, analfabetisme, matrimonis precoços, alta fertilitat i dificultats de salut.

Per això les paraules de Noor
són inusuals per a una adolescent del Pakistan rural i sorprenen a la majoria.
LEAD espera canviar la situació de les pakistaneses intervenint en les seves vides durant la pubertat, amb un programa d’apoderament que aspira a replicar en tot el mitjà rural.
Bano, una de les 22 adolescents solteres que no van a escola i que LEAD va seleccionar en Malangabad, està convençuda que solament es produirà un “canvi real” quan les nenes puguin transmetre als homes del llogaret les lliçons apreses en el curs.

Font: Amecopress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada