Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

23 de novembre 2011

Trobada feminista internacional contra la violència vers les dones

El proper dissabte, 26 de Novembre, tindrà lloc una trobada feminista internacional al Pertús, a les 11h. Activistes associatives, feministes i sindicalistes d’ambdós costats de la frontera s’uniran en una protesta que perllonga les manifestacions del Dia Internacional contra les violències vers les dones, a fi de cridar especialment l’atenció de l’opinió pública sobre la realitat del món de la prostitució i la situació de les persones – dones, estrangeres i en situació precària, en la seva immensa majoria – que s’hi troben immerses.

Catalunya gaudeix del trist privilegi d’acollir – a la Jonquera – el bordell més gran d’Europa. L’acció pretén conscienciar la ciutadania sobre l’explotació i la violència que comporten les indústries del sexe, apel·lant directament a la responsabilitat dels homes. La crisi aboca un nombre creixent de dones a la pobresa i limita les seves opcions. La creació de noves destinacions de turisme sexual esdevé un possible nínxol de negoci per a gent sense escrúpols. Una societat democràtica no pot admetre l’existència de una reserva de dones sotmeses al caprici sexual masculí sense qüestionar tots els avenços en matèria d’igualtat de gènere.

L’acció és inequívocament solidària amb les dones en situació de prostitució. El 26-N es denunciaran les hipòcrites legislacions francesa i catalana (“délit de raccolage”, “llei de carreteres”, ordenances de “civisme”) que, en lloc de protegir-les, expulsen aquestes dones de l’espai públic, empenyent-les cap a circuits invisibles i fortament controlats per les màfies proxenetes. Les organitzacions convocants, que s’entrevistaran amb les autoritats locals, traslladaran als poders públics l’exigència d’un tractament social – i no repressiu vers les dones – del fenomen de la prostitució.


Veure més informacions, organitzacions convocants 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada