Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

02 de novembre 2011

IV Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

Amb l'assistència de 150 periodistes, representants dels 35 països d'Amèrica Llatina, Europa i Àfrica que conformen la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, s'ha celebrat a Fes, la IV Trobada Internacional d'aquesta xarxa de periodistes.

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere neix l'any 2005 a Morelia (Mèxic), impulsada per un grup de periodistes, majoritàriament dones, pertanyents a associacions de Dones Periodistes i Agències de gènere, de 22 països. Allà es van establir uns objectius comuns a complir i fixar cada 2 anys Trobades presencials. La segona Trobada es va dur a terme a Oviedo (Asturias, Espanya) el 2007 i el tercer a Bogotà (Colòmbia) el 2009. A l'acte d'inauguració de la Trobada hi van assistir altes autoritats institucionals, com el ministre encarregat de la Comunitat Marroquina a l'Estranger, El Governador de la regió de Fes, el rector de la Universitat de Fes, El President de la Comissió Audiovisual del Marroc, la jutgessa Presidenta del Tribunal de Sefrou, Lucia Lagunes, periodista mexicana i directora de l'agència Cimac, representant a la Xarxa Internacional i Saida Boughdia, organitzadora de la Trobada i Coordinadora de la Xarxa al Marroc.

L'alcalde de Fes va donar la benvinguda a les assistents, recordant que la ciutat és el centre espiritual del país. El rector de la universitat, va posar de manifest la importància de les noves tecnologies i va manifestar la necessitat que les xarxes socials propiciïn una nova imatge de les dones més propera a la seva realitat social per poder anar desterrant els estereotips. El ministre per a les Migracions va destacar els problemes a què es veuen abocades les dones marroquines emigrants a l'estranger.


Més informació a l'Independent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada