Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

21 de novembre 2011

Les nòrdiques, les més maltractades d'Europa


Això ocorre on la dona ocupa el 44% dels llocs dels consells d'administració i en uns països que són els líders en benestar, segons dades de Nacions Unides.
Tots els dies ens despertem amb un nou cas de violència de gènere, però poques vegades ens parem a analitzar què passa en el nostre al voltant. Molts països d'Europa es troben en una situació pitjor a l'espanyola i no són precisament els mediterranis, els del sud. Els països nòrdics baten rècords. Uns altres simplement ho ignoren o amaguen.

Per a l'advocada sud-africana Rashida Manjoo, relatora de Nacions Unides sobre la violència contra la dona, “és un problema global. No és de rics o pobres o de blancs o negres”.

En aquests moments no podem citar ni a un sol país europeu que hagi pogut eliminar la violència contra les dones de les seves societats. En uns hi ha més visibilitat del problema perquè existeixen estadístiques i un poder polític sensibilitzat però també ens trobem amb països avançats que amaguen les seves dades. Uns altres, com el Regne Unit, engloben la violència de gènere en violència domèstica, que agrupa altres tipus d'agressions.

Els països nòrdics, tan envejats pel seu estat de benestar i per les seves polítiques d'igualtat, tenen els nivells més alts de violència de gènere a Europa. Amnistia Internacional assenyala a Finlàndia per no lluitar contra la violència sexual. En aquest país solament s'informa del 2 al 10% de les agressions enfront del 25% de Dinamarca. Más d'un 40% de les dones nòrdiques han estat víctimes de la violència per part de l'algun home, a pesar de ser països que han treballat bé les polítiques d'igualtat.

Més informació: amecopress

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada