Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

08 de novembre 2011

I Congrés Mundial de Dones Gitanes


Els dies 23, 24 i 25 d'octubre es va desenvolupar eI Congrés Mundial de Dones Gitanes, organitzat per l'Institut de Cultura Gitana, el Consell d'Europa i diferents ministeris, a més del “Instituto de la Mujer”.


En el Congrés es van abordar les noves realitats i els reptes de les dones gitanes en el segle XXI, especialment la lluita per la igualtat des de la identitat gitana. En la trobada es van donar cita dones gitanes de diferents continents que han lluitat durant anys contra la doble discriminació, com dones i com gitanes. Es va parlar sobre la situació actual de les dones gitanes en el món, l'aportació de la cultura romaní a la cultura general, els drets humans de les dones romanís
i la seva participació social i política.


La directora general de l'Institut de la Dona, Teresa Blat, qui va intervenir en l'acte de clausura, va assenyalar que si no s'inclou la perspectiva de gènere en les polítiques que afecten al món gitano, correm el risc de trobar solucions esbiaixades, d'eliminar només en part el problema de la discriminació contra el poble gitano” i, va afegir, “només una mirada violeta pot ser global, perquè les dones formen part d'aquest poble”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada