Pàgines Centre d'Informació i Recursos per a les Dones

16 de novembre 2011

Manifest Marxa 25N Dia Internacional de la No violència contra les Dones i les nenes 2011

MANIFEST MARXA
25 de novembre
Dia Internacional de la No violència contra les Dones i les nenes 2011

NO ÉS NO. NO OBLIDEM
Els nostres cossos i les nostres vides lliures de la violència masclista

Avui fa 30 anys que arreu del món se celebra aquest dia com a donatge a les germanes Mirabal de Santo Domingo assassinades pel dictador Trujillo, dones lliures que van dir molt alt aquest NO a la violència i que van pagar amb les seves vides, i de les que nosaltres ens reclamem hereves i seguim dient NO arreu del món.

No és acceptable que aquest clamor de la meitat de la humanitat d’aquest planeta no sigui escoltat encara i que tantes dones perdin la vida, siguin objecte de feminicidis pel sol fet d’haver nascut dones o visquin en condicions terribles a causa de lleis patriarcals, de la pobresa, del fet de ser lesbianes, transsexuals o dones immigrades....

No oblidem a cap dona assassinada a cap lloc del món, perquè el nostre clam és universal així com ho és la seva causa, però sobre tot volem donar visibilitat i suport a totes les dones que individualment o com a grups han estat resistint i actuant per una vida sense violència, des de la pràctica de la relació i posant al centre la voda i els cossos de les persones.

NO és NO: Denunciem que la jerarquia catòlica posi en entredit la paraula de les dones responsabilitzant-les d’haver-la provocat amb el seu comportament la violència, i s’atreveixi a condemnar el nostre dret a decidir sobre el nostre cos . I tampoc a la judicatura que moltes vegades encara posa en dubte la paraula de les dones deslegitimant el discurs feminista de molts anys vindicant la veu pròpia de les dones
com un valor que sempre sens havia negat.

No oblidem, que malgrat tot una immensa onada de resposta i resistència a tot el món està bastint xarxes de solidaritat i protesta i clamant per un Estat laic i pel respecte al cossos i als drets de les dones recordant que quan una dona diu NO és NO.

No i No seguim clamant contra les retallades que estan imposant amb l’excusa de la crisi contra els ja escassos recursos pels projectes de les dones per la no violència, tant de prevenció com de recuperació de la violència que patim i per lluitar contra el tràfic de dones.

Aquest retalls afecten directament a les dones més vulnerables a la feina, al treball i al carrer i comporten un afegit de patiment per a moltes dones.

No oblidem el que ja fa temps que venim denunciant i dèiem al Manifest del 8 de març passat quan vam sortir indignades al carrer per a dir::“Mentre els grans clubs de banquers, especuladors i empresaris continuen engreixant els seus beneficis, nosaltres malvivim en un mercat que, de reforma laboral,de reforma de les pensions, ens aboca a l’atur, a la dependència, a les feines més precàries, als desnonaments i a la pobresa. Fent les mil i una per a compaginar el treball remunerat amb el treball domèstic, reproductiu i de cura que recau encara mes sobre les dones...

Prou retallades de drets i de recursos ! No volem perdre cap de les conquestes assolides! Prou assassinats, prou violència masclista contra nosaltres ! Exigim recursos per fer front a aquesta greu xacra social” I seguim i seguirem encara més indignades al carrer!!!

NO I NO a I’intent d’amagar la causa de la violència masclista estructural de patriarcat com arrel de la violència, desdibuixant-la en violència domèstica invisibilitzant totes les violències que patim les dones pel fet de ser dones i tirant enrere propostes i recursos que havien estat un pas endavant per les dones i que estat fins i tot recollides en la LLEI 5/2008, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.. i No a la desaparició del Programa contra la violència masclista del Departament d'Interior. No consentirem cap pas enrere.

No i No a la impunitat de molts maltractadors arreu del món, tant en temps de pau com en temps de guerra i la violència institucional dels Estats en la no protecció de les dones, activistes i defensores dels drets humans en el foment del militarisme, la guerra i la violència que ha portat a la campanya internacional del 16 dies contra la violència a destacar en el seu lema: Des de la Pau a la Llar cap a la Pau al Món:Desafiem al militarisme i acabem amb la violència contra les dones! Seguint les paraules duna activista del Congo que deia “Mentre no hi hagi pau a les llars no hi haurà pau al món”.

NO OBLIDEM i ens unim als esforços de totes les activistes i dones de tot el món que dia rere dia exposen i posen en joc la seva vida pel dret a viure en un món sense violència, a Palestina, Israel, Afganistan, Iraq, la república del Congo, a Colòmbia, a Mèxic, a Guatemala, a les valeroses dones a les revoltes dels països àrabs.. etc. etc. I que avui són al carrer amb totes nosaltres, perquè com sempre hem dit :SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES.

¡Pel dret a viure lliure de violència masclista, al carrer, a casa i a tot el planeta!!
No ÉS NO, NO OBLIDEM

Xarxa de Dones feministes contra la violència
caladona@caladona.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada